අවශ්ය ද්රව්ය
කැරට් (Carrot) 50g ක්,
බෝංචි (Beans) 50g ක්,
අල (Potatoes) 50g ක්,
හතු (Oyester Mushroom) 50g ක්,
ගෝවා (Cabbage) 50g ක්,
ලීක්ස් ගසක සුදු කොටස (Leaks) 50g ක්,
පරිප්පු මිටක් (Red Lentil) 25g ක්,
රතුළුෑණු (Shallots) 25g ක්,
සැල්දිරි (Celary) 25g ක්,
බිත්තර (Large Egg) 1nos ක්,
කිරි (Milk) 1/2cup ක්,
බටර් හෝ මාගරින් (Melted Butter) 1Tbs ක්,
ලුණු කුඩු (Salt ) to taste,
ගම්මිරිස් කුඩු (Crushed Pepper corns) to taste,
දෙහි (Lime) to taste,
උණු වතුර (Boiling Water) 4cups
සාදා ගන්නා ආකාරය –
එළවළු සෝදා කුඩා කැබලිවලට කපා ගන්න. බටර් සාස්පානට දමා රත් වන විට රතු ලුණු එකතු කරන්න. රතුළුෑණු තෙම්පරාදු වන සුවද හමන විට එළවලු එකතු කර කවලම් කරන්න. ගින්දර අඩු කොට එළවලු තැම්බිමට හරින්න. (වතුර එකතු කරන්න එපා) විනාඩි 8ක් පමණ. එළවලු බාගෙට තම්බුනු පසු ඉන් කොටසක් ගෙන බ්ලෙන්ඩර් කරන්න. බ්ලෙන්ඩර් කරගත් එළවලු නැවත සාස්පානට එකතු කර නටන වතුර කෝප්ප 4 එකතු කරන්න. නැවත මද ගින්දරේ සුප් එක උතුරන තෙක් තබන්න. (උණු වතුර එක්කල නිසා විනාඩි 3ක් පමණ යන විට උතුරන්න පටන් ගන්නවා.) දැන් කිරි ටික එකතු කර හැදී ගන්න. තත්පර 30ක් පමණ. ලිප නිවා හොදින් ගසා ගත බිත්තරය එකතු කරන්න, (බිත්තරය එකතු කරන විට සුප් එක තදින් කැලතිම මගින් බිත්තර කැදලි මෙන් පාවීමට පටන් ගනී) රස අනුව ලුණු, ගම්මිරිස් සහ දෙහි එකතු කර පිලි ගන්වන්න. සැල්දිරි කොළ අවසානයට එකතු කර සරසා ගන්න. (සැළකිය යුතුයි – බටර් / මාගරින් වෙනුවට ඔලිව් තෙල් භාවිත කල හැක.) සැල්දිරි / බිත්තර / කිරි අත්යවශ්යම නොවේ.
No comments:
Post a Comment