බතල බැදුම



අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය වන්නේ,


බතල
බී ලූනු ගෙඩියක්
උම්බලකඩ කුඩු ස්වල්පයක්
අමුමිරිස් කරල් 2-3ක්
රම්පෙ, කරපිංචා
කෑලි මිරිස් ස්වල්පයක්
ලුණු රස අනුව

සාදන්නේ මෙලෙසයි,

බතල ශුද්ධකර සෝදා කහ ස්වල්පයක් දමා තම්බා ලුණු ස්වල්පයක් ද එකතු කරන්න. තැම්බුණු පසුව වතුර පෙරා ඉවත් කරගන්න.
පසුව ලූනු, අමුමිරිස් සිහින්ව ලියා ගන්න. තෙල් ස්වල්පයක් ළිප තබා එයට ලියා ගත් ලූනු, කරපිංචා, රම්පෙ හා කෑලි මිරිස් ආදිය එකතුකර බතල ද එකතු කරගන්න. රස බලා අවශ්‍ය පමණට ලුණු දමාගන්න.
බතල කිරි එළවළුවක් ලෙස ද මේ ආකාරයට කටගැස්මක් ලෙසින් ද සකසා ගත හැකියි. එය ඔබට බත් පතට වෙනස් රසයක් ගෙන දීමටත් සමත් වේවි.

No comments:

Post a Comment