කඩකෑම කනවට වඩා හවස තේ වෙලාවටත් නිවෙසේ ම හැදූ පොල් කේක් කෑල්ලක රස බලන්න පුළුවන් නම් කොයිතරම් හොඳද.. මේ වට්ටෝරුවට අනුව ඔබටත් රසවත් පොල් කේක් එකක් සාදා ගත හැකියි.
අවශ්ය ද්රව්ය:
ගා ගත් පොල් ග්රෑම් 400ක්
සීනි ග්රෑම් 500ක්
බැදගත් රුලං ග්රෑම් 100ක්
වතුර කෝප්ප 2 1/2ක්
පාන් පිටි ග්රෑම් 175ක්
වියළි මිදි ග්රෑම් 50ක්
රටඉඳි ග්රෑම් 300ක්
(සාමාන්ය කැබැලිවලට
කපා ගන්න)
මාදුරු තේ හැඳි 1/2ක් සහ
එනසාල්
ස්වල්පයක් බැද කුඩු කරගන්න
කජු ග්රෑම් 150ක් (සාමාන්ය
කැබැලිවලට
කපා ගන්න)
වැනිලා තේ හැඳි 1 1/2ක්
ලුණු තේ හැඳි 1/4ක්
බේකිං පවුඩර් තේ හැඳි 1ක්
සැරසීම සඳහා කජු මද කිහිපයක්
සාදන ක්රමය:
පළමුව සීනි ග්රෑම් 500න් ස්වල්පයක් ගෙන බඳුනක් ළිප තබා සීනි කැරමල් කරගන්න. පසුව එයට වතුර කෝප්ප දෙකහමාර දමා ඉතිරි සීනි ටික එයට දමා ගන්න. සීනි හොඳින් දිය වූ පසු පොල් එයට දමා ගන්න. (පැණිපොල් ආකාරයට) මෙය සාමාන්ය උකු ස්වභාවකට පැමිණි පසුව ළිපෙන් බාගන්න.
පාන් පිටි සහ බේකිං පවුඩර් පෙනේරයකින් හලා එයට පැණිපොල් මිශ්රණය දමා කලවම්කර ඉහත කී සියලු ද්රව්ය එයට දමා හොඳින් කලවම් කරගන්න.
කේක් තැටියකට බේකිං පේපර් එකක් දමා එහි බටර් ස්වල්පයක් තවරා සාදා ගත් මිශ්රණය එයට දමන්න. කජු මද ටිකක් මිශ්රණයේ උඩින් තබා ලස්සන කරගන්න. බේක් කිරීමට පෙර අවන් එක රත්කරගෙන සෙල්සියස් අංශක 175ක උෂ්ණත්වයට සැකසූ අවන් එකේ විනාඩි 45ක පමණ වේලාවක් තබා බේක්කර ගන්න. සීනී වෙනුවට පොල් පැණි ද යොදා ගත හැකියි.
ඉදිරිපත් කිරීම: ඉතාලියේ පදිංචි ප්රසන්තා ද සිල්වා
ස්තුතිය- කනවනම් කමු සමූහයේ Group Admin අමල් අත්තනායක
2020/09/09 තරුණි පුවත්පත බලන්න
No comments:
Post a Comment