අවශ්ය ද්රව්ය
සීනි ග්රෑම් 500 ක්
පිටි ග්රෑම් 125 ක්
බටර් ග්රෑම් 125 ක්
රටඉඳි කිලෝ එකක්
රේසින්ස් ග්රෑම් 100 ක්
පුහුල් දෝසි ග්රෑම් 500 ක්
වැනිලා තේ හැඳි 2 ක්
බේකිං පවුඩර් තේ හැදි 2 ක්
කජු ග්රෑම් 100 ක්
ආමන්ඩ් කුඩු තේ හැඳි 1 ක්
මිශ්ර කුළුබඩු තේ හැන්දක්
රෝස් එසන්ස් තේ හැඳි 1/2 ක්
සාදන ක්රමය
පළමුව සීනි, බටර් බඳුනකට දමා බීට් කරගන්න. ක්රමයෙන් එයට බිත්තර ද එක් කරන්න. ඉන්පසු පිටි සහ බේකිං පවුඩර් මිශ්රකර තෙවරක් හලා පසෙකින් තබා ගන්න. දැන් එයට රුලං ද එකතුකර සීනි, බටර් මිශ්රණයට දමා කලවම් කරන්න.
පසුව රටඉඳි ගෙන ඇට ඉවත්කර කුඩාවට කපාගන්න. එය පිටි මිශ්රණයට දමන්න. කුඩාවට කපාගත් පුහුල් දෝසි හා රේසින ්ද එකතු කරන්න. කජු ද සිහින්ව කපා එක් කරන්න. ආමන්ඩ්, රෝස් එසන්ස්, වැනිලා සහ ස්පයිසි කුඩු එකතුකර සෙල්සියස් අංශක 175 ක උෂ්ණත්වයෙන් විනාඩි 45 ක් පමණ බේක් කරගන්න.
උපදෙස් - ප්රවීණ කේක් නිර්මාණ ශිල්පිනී ප්රදීකා විජේසූරිය
සටහන - උදයංගනී ලියනආරච්චි
No comments:
Post a Comment