ඇපල් කේක්

සැප්තැම්බර් 25, 2019

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

පිටි ග්‍රෑම් 150 ක්

සීනි ග්‍රැම් 150 ක්

බටර් ග්‍රෑම් 150 ක්

බිත්තර 3 ක්

කොටු කපාගත් රතු

ඇපල් ග්‍රෑම් 100ක්

බේකිං පවුඩර් තේ හැඳි 1 1/2 ක්

වැනිලා තේ හැඳි 1 1/2 ක්

සාදන ක්‍රමය

පළමුව බටර් සහ සීනි බඳුනකට දමා බීට් කරන්න. ඉන්පසු එයට බිත්තර එකින් එක දමමින් නැවත බීට් කරන්න. දැන් පිටිවලට බේකිං පවුඩර් එකතුකර තෙවරක් හළාගන්න. පසුව කොටු කපාගත් ඇපල් මත පිටි තවරා එය ඉහත මිශ්‍රණයට දමන්න. එයටම පිටි ද දමා හැන්දකින් කලවම් කරන්න. වැනිලා ද එකතුකරන්න. දැන් බටර් තවරාගත් තැටියකට මෙම මිශ්‍රණය දමා සෙල්සියස් අංශක 180 ක උෂ්ණත්වයෙන් විනාඩි 40 ක් පමණ බේක් කරගන්න.

 

No comments:

Post a Comment