අවශ්ය ද්රව්ය
කීරි සම්බා කිලෝ එකක්
ඉස්සො ග්රැම් 200 ක්
දැල්ලො ග්රෑම් 200 ක්
මාළු ග්රෑම් 200 ක්
බිත්තර 4 ක්
ඉඟුරු ග්රෑම් 20 ක්
සුදුලූනු ග්රෑම් 20 ක්
කැරට් ග්රෑම් 100 ක්
ලූනු කොළ ග්රෑම් 100 ක්
සෝයා සෝස්
මේස හැඳි 3 ක්
තෙල් මේස හැඳි 5 - 6 ක්
ලුණු අවශ්ය පමණ
ගම්මිරිස් ස්වල්පයක්
සාදන ක්රමය
පළමුව සහල් සෝදා බඳුනකට දමා බත පිසගන්න. ඉන්පසු පිසගත් බත කූරු ගා නිවෙන්ටන තබන්න.
පසුව ඉස්සන්, දැල්ලන්, මාළු කුඩා කැබලිවලට කපාගන්න. කැරට් සහ ලූනු කොළ ද සිහින්ව කපා ගන්න. දැන් සුදුසු භාජනයක් ළිප තබා එයට තෙල් එකතුකර රත්වන විට ඉඟුªරු, සුදුලූනු සහ බිත්තර දමා කලවම් කරන්න. එයට කුඩාවට කපාගත් මාළු, ඉස්සන් හා දැල්ලන් එකතුකරන්න. ලුණු සහ ගම්මිරිස් ද එකතුකර හොඳින් බැදගන්න. එම මිශ්රණයටම කැරට් හා ලුනු කොළ දමා තෙම්පරාදු වන විට බත් දමා හොඳින් කලවම් කරගන්න.
2019/06/12 තරුණි පුවත් පත බලන්න
No comments:
Post a Comment