පෙබරවාරි 27, 2019
අවශ්ය ද්රව්ය
චිකන් බ්රෙස්ට් 1 ක්
බාස්මතී ග්රෑම් 250 ක්
ගී්රන් පීස් ග්රෑම් 50 ක්
කජු ග්රෑම් 50 ක්
වියළි මිදි ග්රෑම් 50 ක්
මී කිරි ග්රෑම් 25 ක්
ගී ඔයිල් මේස හැඳි 2 ක්
මසාලා පවුඩර් මේස හැඳි 2 ක්
ලුණු මේස හැඳි 02 ක්
ගම්මිරිස් මේස හැඳි 2 ක්
කොත්තමල්ලි කොළ ග්රෑම් 25 ක්
සුදුලූනු ග්රෑම් 50 ක්
ලූනු බික් ග්රෑම් 50 ක්
ඉඟුරු ග්රෑම් 15 ක්
තක්කාලි ගෙඩි 5 ක්
සාදන ක්රමය
ප්රථමයෙන් ගී ඔයිල් දමා සුදුලූනු, ලූනු, ඉඟුරු, සේර ද දමා රන්වන් පැහැය වනතුරු රත්කරගන්න. එයට කැබැලිවලට කපාගත් තක්කාලි, මසාලා පවුඩර්, ලුණු, ගම්මිරිස්, කජු, වියළි මිදි, ග්රීන් පීස් දමා එයට බාස්මති හාල් ද එකතුකරන්න. විනාඩි 35 ක් මඳ ගින්නේ තම්බාගන්න. ඉන්පසුව තැම්බුණු සහල් මතට මීකිරි, කොත්තමල්ලි කොළ එකතුකර ගන්න. පසුව එයට ලුණු, ගම්මිරිස් එකතුකර ගන්න.
No comments:
Post a Comment